Memur Maaslarina 2272 Enflasyon Farki

Memur Maaşlarına %22,72 Enflasyon Farkı

Mayıs Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Memurların ve Emeklilerin Beş Aylık Enflasyon Farkı Toplamı Kesinleşti

Memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon farkı oranı, Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kesinleşti. Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) aylık bazda %3,18, yıllık bazda ise %22,72'lik artış kaydedildi.

Bu artışla birlikte, memur ve emeklilerin Temmuz 2024'te alacakları toplu sözleşme zammına %22,72 enflasyon farkı eklenecek. Bu rakam, 2024 yılının ilk beş ayında enflasyon farkının toplam %22,72 olduğunu gösteriyor.

Memur ve emekli maaşlarına eklenecek enflasyon farkı, maaşların önemli bir bölümünü oluşturacak. Bu artışın, memur ve emeklilerin alım güçlerini korumaya yardımcı olması bekleniyor.

Enflasyon farkının kesinleşmesiyle birlikte, memur ve emekli maaş zammı hesaplamaları da netleşmeye başladı. Temmuz 2024'te memur ve emekli maaşlarına %22,72 enflasyon farkı eklenecek ve bu zam oranı üzerinden hesaplamalar yapılacak.

Memur ve emekli maaş zammı hesaplamalarıyla ilgili en güncel bilgileri, ilgili kurumların resmi internet sitelerinden takip edebilirsiniz.


No comments :

Post a Comment