Contact Form

Name

Email *

Message *

Comments

Recent

Cari Blog Ini

Travel the world

Climb the mountains

Lokaal Ruim Een Meter Live Hevige Sneeuwval In Oostenrijk

Op veel plaatsen in Oostenrijk valt momenteel hevige sneeuw. De sneeuwlijn is gedaald tot ongeveer 1500 meter. Sneeuwkettingen of winterbanden zijn op de meeste passen verplicht. De Fernpass en de Reschenpass zijn helemaal dicht. De sneeuwval houdt waarschijnlijk aan tot en met dinsdag.

Sneeuwchaos in Tirol

In Tirol is de situatie het meest nijpend. In de regio rond Innsbruck is het verkeer op veel wegen vastgelopen. Ook het openbaar vervoer ondervindt veel hinder van de sneeuwval. Zo is het treinverkeer tussen Innsbruck en Salzburg urenlang stilgelegd geweest.

Wegen afgesloten

Er zijn diverse wegen afgesloten, waaronder de Fernpass (B179) en de Reschenpass (B180). Op andere wegen geldt een verplichting voor sneeuwkettingen of winterbanden. Reizigers wordt geadviseerd om hun reis uit te stellen of om een alternatieve route te kiezen.

Ook in andere deelstaten sneeuwval

Ook in andere deelstaten van Oostenrijk is het weerbeeld winters. In Karinthië en Stiermarken is het al dagenlang aan het sneeuwen. In het Salzburgerland is de sneeuwgrens gestegen tot ongeveer 1800 meter. In Vorarlberg is er vooral veel sneeuw gevallen in het Montafon en het Bregenzerwald.

Weerwaarschuwing

De Oostenrijkse weerdienst heeft code oranje afgegeven voor de deelstaten Tirol, Vorarlberg, Salzburg en Karinthië. Dit betekent dat er hevige sneeuwval verwacht wordt. Reizigers wordt geadviseerd om de weersverwachtingen goed in de gaten te houden en om hun reis indien nodig aan te passen.

Tips voor wintersporters

Voor wintersporters is de huidige sneeuwval goed nieuws. Alle skigebieden in Oostenrijk zijn open en er liggen uitstekende sneeuwcondities. Sneeuwkettingen of winterbanden zijn echter wel verplicht in veel gebieden.

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn onmisbaar als je in de winter in Oostenrijk op pad gaat. Ze zorgen voor extra grip op besneeuwde en ijzige wegen. Het is belangrijk om te weten hoe je sneeuwkettingen moet monteren en demonteren. Oefen dit van tevoren een keer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je onderweg bent.

Winterbanden

Winterbanden zijn een goed alternatief voor sneeuwkettingen. Ze bieden meer grip op winterse wegen dan zomerbanden. Winterbanden zijn echter niet verplicht in Oostenrijk. Wel is het aan te raden om ze te gebruiken als je in de winter naar Oostenrijk gaat.

Wees voorbereid

Ga je in de winter naar Oostenrijk, wees dan goed voorbereid op de winterse omstandigheden. Zorg voor warme kleding, handschoenen en een muts. Neem ook een schep mee om je auto uit de sneeuw te kunnen graven als dat nodig is.


Comments